Facebook Like

Tu nu ești singur

EMAG

luni, 20 februarie 2012

Desecretizari si agentii oficiale OZN

In ultimii ani, printre cele mai interesante stiri despre fenomenul OZN au fost cele privind desecretizarile documentelor oficiale, militare sau ale agentiilor de informatii. Vom trece in revista mai jos, ca si in numerele urmatoare, situatia din circa douazeci de state care au luat initiativa publicarii unor fisiere OZN inainte secrete, sau au organizat structuri care sa se ocupe de rapoartele primite. Tarilor, mentionate in general in ordine alfabetica, le vom adauga puncte de vedere venite dinspre Vatican si Natiunilor Unite.

Argentina
In iunie 2011, seful Statului Major al aviatiei militare argentiniene anunta crearea unei comisii oficiale OZN a Fortelor Aeriene Argentiniene, numita Comisión de Estudio de Fenómenos Aerospaciales (CEFAE). Comisia a postat pe site-ul sau de pe internet o invitatie catre cetateni sa expedieze pe adresa ei rapoarte privind observatii OZN.
Obiectivul declarat al comisiei este „documentarea, analiza si cercetarea fenomenelor neidentificate, intr-o maniera sistematica si sincera, cu ajutorul sistemelor conventionale de control ale spatiului aerian aflat sub jurisdictie nationala”, avand drept scop „sa contribuie la cercetarile privind explicarea stiintifica si tehnica a fenomenelor aerospatiale care nu au fost identificate”, de pe teritoriul Argentinei.
Andrea Pérez Simondini, Directorul CEFORA (Comisia pentru Studiul Fenomenului OZN in Republica Argentina), unul dintre cei cinci membri externi ai comisiei, a declarat jurnalistului mexican Yohanan Díaz ca marea realizare „consta in recunoasterea din partea fortelor aeriene argentiniene a existentei unui fenomen cu caracteristici stranii, asa cum acesta este raportat in tara noastra. Scopul nostru este acum sa adancim, folosind mijloacele cunoasterii stiintifice, posibilitatea gasirii de dovezi pentru originea extraterestra a fenomenului. Pentru aceasta este necesar sa urmam calea responsabilitatii si a compromisului”.
Tot ea a declarat jurnalistului Antonio Huneeus, de la „Open Minds Magazine”, ca „pentru inceput comisia va investiga cazurile raportate de martori calificati, cum ar fi piloti, controlori de trafic aerian, personal aeronautic specializat etc. Vor fi primite de asemenea, prin website, fotografii si filme video, dar numai pentru cazurile in care martorii au vazut si cu ochiul liber ceea ce au capturat pe imagini. Acestia vor fi primii pasi. Pe de alta parte, fiecare baza aeriana va primi un chestionar destinat raportarii eventualelor observatii pe care personalul bazei le-ar putea face”.
CEFORA este o organizatie umbrela a mai multor grupuri OZN si ufologi, creata in 2009, pentru a face lobby in vederea desecretizarii fisierelor guvernamentale OZN, despre care se stie ca exista inca din anii 1960. In 2010, CEFORA a inaintat o cerere formala presedintelui argentinian Cristina Fernández in acest sens, deocamdata fara succes. Dar conlucrarea dintre ufologia militara si civila poate oferi acum sanse mai mari pentru atingerea acestui obiectiv.

Australia
In Australia, de zeci de ani, oficiali militari au examinat minutios un numar de rapoarte privind observarea unor fenomene aeriene neidentificate, dintre care o parte au fost declarate secrete. Ofiteri de informatii din Royal Australian Air Force (RAAF) raspundeau politicos prin scrisori tuturor celor ce pretindeau ca au vazut farfurii zburatoare, lumini inexplicabile etc., dar fara sa ofere detalii suplimentare.
Asociatia Australiana de Cercetare OZN a lansat in 2003 un proiect de desecretizare a fisierelor guvernamentale OZN. Scopurile proiectului au fost: (1) Sa colecteze, sa grupeze, sa analizeze si sa difuzeze informatii privitor la ce anume cunoaste guvernul australian despre fenomenul OZN. (2) Sa documenteze si sa faca disponibile „cele mai bune” cazuri OZN australiene detinute atat de surse civile cat si guvernamentale. (3) Sa stabileasca ce cunostinte privind OZN-urile nu sunt la ora actuala oferite domeniului public, sa incerce sa documenteze si sa disemineze aceasta informatie catre cei interesati.
Rezultatele au inceput sa apara in 2008 cand au fost facute publice primele fisiere. Totusi, pe 7 iunie 2011, agentia Reuters anunta ca se pare ca militarii australieni au pierdut multe dintre fisierele lor cu observatii OZN. Cand ziarul Sydney Morning Herald a cerut, la un moment dat, desecretizarea unor documente OZN, detinute de Departamentul Apararii al Australiei, dupa doua luni de cautari, directorul adjunct responsabil cu desecretizarile, Natalie Carpenter, i-a declarat publicatiei ca, in ciuda cautarii in numeroase arhive, fisierele nu au putut fi localizate, iar Statul Major al Comandamentului Aerului a acceptat, formal, ca ele sunt considerate pierdute.
In urma cu circa sase ani, Asociatia Australiana de Cercetare OZN a reusit sa identifice totusi existenta unor dosare despre care acum se afirma ca nu mai exista. Intre acestea, cel mai vechi fisier, de 25 de pagini, clasificat initial ca „secret” se intitula „Aparitii neobisnuite de farfurii zburatoare la Woomera”, acoperind anii 1952-1955. De-a lungul multor ani, RAAF a fost responsabila cu gestionarea, la nivel oficial, a „Observatiilor Aeriene Neobisnuite”. Aceasta indatorire a incetat in 1996, cand o investigatie stiintifica a sugerat ca nu existau „motive imperioase” ca RAAF sa continue sa dedice resurse pentru a inregistra si investiga OZN-urile. In noiembrie 2000, armata australiana a decis sa nu mai primeasca rapoarte OZN, rugand populatia sa raporteze astfel de incidente doar la politie sau la organizatiile civile dedicate acestui fenomen.
Singurul fisier gasit a fost cel intitulat „Raport privind OZN-uri; aparitii si fenomene stranii in Woomera”. Fisierul continea o serie de schite si descrieri ale observatiilor facute de persoanele care locuiesc in oraselele din zona Woomera, in centrul regiunii nepopulate din statul Australia de Sud, unde se afla si un poligon pentru testarea armamentelor. De pilda, in toamna anului 1957, s-au detonat trei bombe atomice la Maralinga, aflata in zona Woomera. Savantii care evaluasera experimentul au vazut, uluiti, foarte clar, un OZN argintiu, rotund, cu partea de jos plata si un dom deasupra, parand sa exploreze locul. Dupa 15 minute, obiectul a tasnit in sus si a disparut.
Brazilia
Pe data de 20 mai 2005, pentru prima data in istoria lor, Fortele Aeriene din Brazilia (FAB) primeau in audienta, in mod oficial, o comisie formata din cercetatori de varf ai fenomenului OZN, pentru a discuta deschis observatiile facute in tara si accesul la documente OZN clasificate, aflate in mai multe unitati militare din Brazilia – capitala federala. Asa cum declara generalul de brigada Telles Ribeiro, seful centrului de comunicatii al FAB, „Vrem ca toate informatiile pe care le-am detinut in ultimele decenii, privind acest subiect, sa fie puse complet la dispozitia marelui public, prin intermediul comunitatii OZN”.
Aceasta decizie a Guvernului brazilian a fost rezultatul presiunii exercitate prin campania „OZN-urile: Libertatea de informare acum”. Actiunea a fost inceputa in aprilie 2004, de catre Comisia Braziliana a cercetatorilor OZN, formata din sase investigatori civili binecunoscuti in domeniu, fiind purtata prin intermediul revistei „Brazilian UFO Magazine” ca si prin alte mijloace.
Pe 20 mai 2005 au avut loc intalniri la sediul Centrului Integrat de Aparare Aeriana si Controlul Traficului Aerian (CINDACTA), apoi la Comandamentul Fortelor Aeriene Braziliene (COMDABRA). Cu aceasta ocazie generalul de brigada Atheneu Azambuja, comandantul COMDABRA, a admis ca armata braziliana a detectat si inregistrat sistematic OZN-uri (numite „H Traffic”) inca din 1954, subliniind preocuparea militarilor privind acest fenomen. Cercetatorilor le-au fost puse la dispozitie trei dosare, continand informatii anterior clasificate, privind cazuri OZN, unele deosebit de spectaculoase. Pe 30 septembrie 2009 numarul de pagini desecretizate se ridica deja la peste 4.000.

Canada
Ca si in alte tari, si in Canada desecre-tizarea documentelor guvernamentale privind fenomenul OZN s-a efectuat in mai multe transe, intre care o mare cantitate inca din 1995. Aceste documente se afla acum depuse in Biblioteca si Arhivele Canadei si provin de la patru departamente si agentii federale: Departamentul Apararii Nationale, Departamentul Transporturilor, Consiliul National al Cercetarii si Politia RCMP. Documentele acopera perioada 1947 pana la inceputul anilor optzeci. Cele circa 9500 de documente au fost digitizate in 2007; ele au formate variate, incluzand corespondenta, rapoarte, informari sau proceduri. Unele descriu in mod specific observatii OZN, altele contin formulare si instructiuni privind modul de raportare a evenimentelor. De regula documentele contin data si locul evenimentului, desi la unele, aceste informatii lipsesc. Toate acestea dovedesc ca cercurile guvernamentale canadiene au fost interesate de fenomenul OZN inca din 1947 daca nu cumva si mai devreme.

China. In China inca nu a avut loc o desecretizare ca in alte tari. Dar in august 2010, unul dintre responsabilii Observatorului Astronomic Muntele Purpuriu, apartinand Academiei Chineze de stiinte, Prof. Wang Sichao a declarat public faptul ca OZN-urile sunt reale, extraterestrii viziteaza Pamantul in expeditii de cercetare stiintifica si observatorul a urmarit navele lor in repetate randuri, la inaltimi cuprinse intre 150 si 1500 de kilometri de la sol. OZN-urile nu sunt decat "sonde pilotate de roboti", care pot atinge pana la 80% din viteza luminii, utilizand, pentru propulsie, fuziunea nucleara...
Experienta sa de 39 de ani la Observatorul Muntele Purpuriu l-a convins pe Wang sa creada ca aceste nave utilizeaza gravitatia terestra pentru a manevra si a pluti nemiscat. El este convins ca vizitatorii sunt pasnici si nu doresc nimic material de la noi, avand in vedere ca au tehnologii suficient de avansate pentru a-si crea orice material doresc. Iar daca totusi n-ar fi pasnici, ei nu sunt zei, au puncte slabe, deci ne-am putea apara impotriva lor.

Danemarca
La inceputul lunii februarie 2009 s-a anuntat ca guvernul Danemarcei a decis sa faca publice fisierele OZN, pana atunci inaccesibile, adunate de Fortele Aeriene din Danemarca de peste 30 de ani. In aceste documente sunt detaliate peste 15000 de observatii OZN raportate. Asa cum anunta ziarul Copenhagen Post, decizia a fost luata intrucat guvernul danez a tras concluzia ca "nu era nimic secret in aceste fisiere".
Majoritatea observatiilor au ramas neidentificate intrucat nu existau suficiente date pentru a determina ce anume puteau fi. Totusi multe dintre ele au fost explicate oficial prin aeronave, fenomene meteorologice etc. Nu toate observatiile au fost efectuate asupra teritoriului danez si se pare ca cel putin una dintre observatii, cea din Groenlanda a atras atentia ufologilor. Incidentul s-a petrecut pe 5 ianuarie 1981, cand un obiect patrat stralucitor s-a ivit deasupra tundrei inghetate din preajma bazei aeriene Thule. Obiectul a disparut tot atat de brusc cum a aparut. Ca o dovada in plus, baza aeriana americana, aflata nu departe, a avut o observatie similara.
Capitanul aviator Thomas Petersen, responsabil cu fisierele desecretizate, a declarat ziarului Copenhagen Post ca obiectivul principal al Fortelor Aeriene este apararea Danemarcei de amenintarile externe, or "OZN-urile nu sunt cunoscute ca o amenintare".

Finlanda
Finlanda structurile militare au fost interesate, inca de multe decenii, de incidentele neobisnuite din spatiul aerian. Acum cativa ani s-a publicat si o carte in care au fost dezvaluite studiile oficiale OZN din perioada 1933-1979.
Cercetatorii OZN din Finlanda au fost pionieri in domeniul fotografiei in infrarosu. In timpul unui val de OZN-uri, la sfarsitul anilor 1960 si inceputul anilor 1970, ei au fotografiat numeroase OZN-uri in infrarosu, ajungand la concluzia ca OZN-urile apar de cele mai multe ori la nivel infrarosu, fiind invizibile in spectrul obisnuit.
Asociatia finlandeza FUFORA, dedicata studiului fenomenului OZN, a primit spre analiza doua filme facute in infrarosu, in noiembrie 2003 si aprilie 2005. Tapani Koivula, presedintele FUFORA declara ca "nici oficialitatile, nici cercetatorii OZN nu au gasit explicatii normale" privind obiectele filmate. Acestea - spunea el - semanau cu cele filmate in alte tari si aveau, in mod tipic, forma de tija. Koivula a mai precizat ca in Finlanda "multi piloti militari si ai Finnair au vazut OZN-uri in ultimii 50 de ani, dar au urmat cutuma internationala de a nu face publice observatiile. Opinia lor a fost ca atat timp cat nu exista explicatii normale pentru OZN-uri, e mai bine sa nu te pronunti. Ilpo Koskinen, pilot si investigator OZN, estima ca fiecare al patrulea pilot a vazut OZN-uri."

Franta
Pe 22 martie 2007 autoritatile franceze anuntau ca vor da publicitatii, din proprie initiativa si oficial, toate fisierele detinute privind investigatiile OZN, proces incheiat cu bine intre timp. S-a subliniat cu acest prilej ca alte tari, inclusiv SUA, desecretizeaza astfel de documente doar la cerere (de pilda, ca efect al legii accesului la informatii).
Documente franceze fusesera detinute pana atunci de Centrul National de Studii Spatiale (CNES), creat in 1962. In cadrul lui a fost infiintat in 1977 Grupul de Studii ale Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (GEPAN), care a fost mult timp singura structura publica civila, oficiala, din lume, destinata studiului stiintific al fenomenului OZN. Acest grup a activat de atunci neintrerupt, finantat din fonduri publice.
GEPAN a fost rebotezat in 1988 Serviciul de Expertiza al Fenomenelor de Reintrare Atmosferica (SEPRA), iar in 1999, sub acelasi acronim, Serviciul de Expertiza a Fenomenelor Rare Aerospatiale. In septembrie 2005, SEPRA a devenit Grupul pentru Studiu si Informare asupra Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (GEIPAN), avand ca principale sarcini: colectarea, inregistrarea si arhivarea rapoartelor OZN, in vederea intocmirii unei baze de date, analiza informatiilor, facand apel la specialisti din diverse domenii, si comunicarea cu publicul interesat, prin publicarea de rapoarte periodice si gestiunea accesului la arhive.
In octombrie 2006 guvernul francez a ordonat CNES-ului sa pregateasca, spre a fi facute publice, pana in aprilie 2007, toata documentatia OZN detinuta, ceea ce s-a si intamplat. Documentele contin peste 1000 de fisiere privind observatii investigate oficial in Franta. Aceste fisiere includ imagini ale posibilelor OZN-uri, relatari ale martorilor, jurnale, corespondenta interguvernamentala. Spre deosebire de alte documente care au fost facute publice on-line, cele franceze nu sunt acoperite cu portiuni innegrite peste informatiile care n-ar trebui sa fie cunoscute.
Prin gestul sau, guvernul francez s-a dovedit in acest domeniu mai deschis decat orice alta tara importanta din lume, invitand si alte natiuni sa-i urmeze exemplul.

Germania
Desi Germania nu a desecretizat pana in prezent vreun document OZN, cazul ei este interesant de comentat. Pe 1 decembrie 2011 Curtea administrativa a orasului Berlin a facut audieri, ca urmare a cererii cetateanului Frank Reitemeyer, ca, pe baza legii libertatii de informare, Bundestagul sa faca public un studiu privind fenomenul OZN. Era vorba de un raport oficial, compilat de "Serviciul Stiintific al Parlamentului German", la cererea unor membri ai parlamentului si avand drept obiect "cautarea vietii extraterestre si realizarea rezolutiei ONU A/33/426 privind observarea obiectelor zburatoare neidentificate si viata extraterestra" (rezolutie adoptata de Adunarea Generala in 1978 si care cere "stabilirea unei agentii sau a unui departament al Natiunilor Unite pentru realizarea, coordonarea si diseminarea rezultatelor cercetarii privind obiectele zburatoare neidentificate si fenomenele inrudite").
Deocamdata Parlamentul german refuza publicarea acestui raport sau accesul la el, argumentand ca legea libertatii de informare din Germania se aplica Parlamentului doar in masura in care e vorba de subiecte de administratie publica si nu de domenii speciale cum ar fi cercetarea stiintifica. Un alt motiv ar fi protectia proprietatii intelectuale. Robert Fleischer, coordonatorul initiativei Exopolitics Germany comenta ca situatia este cu atat mai bizara cu cat alte documente elaborate de serviciul de cercetare al Bundestagului au fost desecretizate fara probleme, iar proprietatea intelectuala nu va fi violata intrucat nu s-a pus problema publicarii studiului.
Investigatorii OZN incearca de mai multi ani sa afle daca autoritatile germane au condus investigatii in domeniul OZN-urilor si daca exista documente ascunse undeva in acest sens. In timp ce multi piloti militari sau civili (intre care fostul pilot sef al liniilor Lufthansa) au confirmat public observatiile proprii, de prima mana, privind OZN-uri, cererile oficiale, de pilda catre departamentul german al apararii, au primit ca raspuns fraze negand ca oficialitatile germane ar avea vreun interes ori cunostinta privind fenomenul OZN.
Aceasta aparenta lipsa de motivatie pare cu atat mai lipsita de sens cu cat alti membri NATO, tari si state partenere precum Regatul Unit, Belgia, Italia sau Franta (pentru a numi doar cateva) au pus deja la dispozitia publicului fostele lor fisiere OZN, colectate si investigate decenii de-a randul. Dupa Fleischer, este imposibil ca Germania, una dintre tarile aflate intr-o pozitie avansata pe plan european, sa nu aiba interes intr-un domeniu de securitate nationala in care vecinii si partenerii sai au obtinut si au investigat atat de mult.
Tribunalul a admis deocamdata cererea lui Reitemeyer, dispunand publicarea studiului, dar Bundestagul a facut apel contra acestei decizii la Curtea suprema Berlin-Brandenburg, care va avea ultimul cuvant.

- VA URMA - 

Sursa : Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc ca esti alaturi de mine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LIKE

Etichete

1 (1) 1998 (1) 2 (1) 2012 (65) 2013 (16) 2014 (5) 2015 (5) 2016 (2) 2017 (1) 3 (1) 4 (1) 5 (1) 6 (1) A te iubi (12) Acceptare (2) Access Bars (2) Access Consciousness (1) ACTIVAREA KUNDALINI (1) Adamus (6) Adevar? (42) Afaceri (1) Afirmatii (1) ajutor (7) Alexandru Pargaru (3) Aloe Vera (1) Amintiri din moarte clinica (1) Among Us (1) Andrei Laslau (1) Änglavakt (1) Apa (13) apocalipsa (3) Argangheli (3) ARHANGHELUL MIHAIL (1) Asa NU (1) Astazi Dumnezeu vrea ca tu sa stii (10) Astrologie (14) Astronaut (1) Augusto Cury (1) Barbara Hand Clow (6) Barbatul si Femeia (8) Bebe Mihaescu (1) bucegi (1) Bunker Roy (1) caini (1) carte (39) Cartoful (2) Castigatorul la (1) ceapa (1) chakre (4) Chakrele Corpului Uman (2) Charlie Chaplin (1) Codul Lui Oreste (6) COMPASIUNE (1) Conspiratia Tacerii (1) Constelatia Pleiadelor (2) copii (36) copiii (13) copiii de cristal (3) crime time (2) cristofor (1) Curs De Dezvoltare Personala (7) Dan Farcas (1) Dan Luca (2) Dan Puric (1) daruieste viata (1) david (1) dedublare (1) Deepak Chopra (2) Dezvoltare personala (267) Dezvoltare Spirituala (73) Dimitrova (1) Dincolo de limite (1) doctor (1) documentar (2) Doneaza (1) doreen virtue (3) Dorinte (1) Downey (6) DR. WAYNE W. DYER (2) drama (1) Drunvalo Melchizedek (3) Echilibrul vorbirii și tăcerii (1) echinoctiu (1) ECKHART TOLLE (7) Eclipsa (4) Editura For You Newsletter (57) ego (3) Elena Cocis (1) eliberare (1) energii (16) Episodul (6) euro (1) evrei (1) evreii au talent (1) extraterestri (11) Fericire (3) film (37) FLP (2) Fotografie (5) frica (5) Furie (1) Gabriela Benchea (2) Gerrit Gielen (1) Greg Braden (1) HIPERSENSIBILITATE (1) Ho’oponopono (3) iertare (10) ingeri (13) ingrijorarea (1) inima (7) Intelepciune (2) intinereste (1) Intoleranta Alimentara (1) Inuaki (2) INUAKI Reptilianul Din Mine (1) Ioan Alexandru (1) ioan vladuca (1) Isus (8) iubire (48) Iustin Narcis Ianau (1) Iustin Parvu (2) James Tyberonn (1) japonia (2) Jennifer Hoffman (27) Johan Brisinger (1) Jordan Duchnycz (1) judecata (1) Kahlil Gibran (1) Karen Bishop (1) Karma (2) Kryon (7) Lauren C. Gorgo (15) Lauren Gorgo (3) lectii (1) luther (1) Magul din Carpati (1) manuscris (1) Manuscrisele de la Marea Moarte (1) Marea Moarta (1) Maria Magdalena (1) Mark Boyle (1) marte (4) Masaru Emoto (1) Matei (32) Maturitate (1) mayas (5) McDonald's (1) medicina (2) mesaj (3) Metatron (1) Michael Nvquist (1) Michael Odoul (3) mierea de albini (2) Minti luminate (1) minune (5) miracol (20) mister (7) Monica visan (2) Mullins (1) Mullins Food Products (1) Muzica (11) Muzica de relaxare (1) Muzica Motivationala (3) Narcis (1) natural (1) naturist (1) Neale Donald Walsch (1) Niculina Gheorghiţă (14) noua generatie (1) Noul val de Iubire (1) Nu e sfarsitul lumii (1) NU vaccinarii (24) nuci (2) Ora Pamantului (1) Oscar Wilde (1) OSHO (28) otrava (1) OZN (30) Pace (1) Pamantul (6) PAMANTUL IN DIMENSIUNEA A 5-A (2) parinti (2) Parinti straluciti (1) Paul Ferrini (9) Plansul (1) Plenitudine (2) Poezie (10) portal (1) Portalul Datei Triple (1) povesti cu talc (58) printre noi (1) profesori fascinanti (1) Profetii (7) Psihologie (8) Rai (1) reptilianul din mine (1) Respect (3) ridiche neagra (1) Roma Downey (6) România (28) Ronna Herman (1) Rudolf Steiner (1) rugaciune (2) SaLuSa (35) sanatate (125) Schimbarea (4) Scrisoare (1) Scrisori din Cer (1) secret (1) secrete (2) SENSIBILITATE (1) sfecla rosie (1) Shift (1) siberia (1) Simplificare (1) Sleep Talk (1) Smerenie (1) sms (1) solstitiu (1) Spiritualitate (32) Stephen Covey (3) Sti (1) Stiati ca.... (47) Stima de sine (1) succes (1) suflet (5) Sundar Singh (1) sunet (1) Sunt eu insumi (2) Şi tu poţi fi Supernanny (2) talent (2) Tehnica Bowen (1) Tehnici (2) Tehnici de meditatie (4) Terapia iertarii (3) terapie (3) test (1) Tom Kenyon (9) Traditii (1) Traieste (1) transmisie (39) Triada Eclipselor (3) tunami (1) tusea (1) ufolog (1) Uleiul de cocos (1) Vanga (1) Viata (7) video (62) vindecare (2) vitamina C (1) vitamine (1) Zambeste (1)